Wijktheater Zuidwest vertelt! 2017-1

Er ligt een heel nieuw jaar voor ons. Theatergroep  Theater in de wijk Spijkenisse ZuidWest is weer begonnen met repeteren. Eigenlijk zijn we al in oktober gestart, net na de herfstvakantie. In die weken hebben we veel voorbereidend werk gedaan, waaronder het bedenken van het onderwerp, de rode draad en de scènes voor het nieuwe toneelstuk.

 

Er zijn nieuwe collega’s aan de groep toegevoegd en er zijn spelers weggegaan. Volgende week krijgen we ook weer twee nieuwe mensen erbij, leuk! Zodra de groep compleet is, maken we een leuke groepsfoto. Er is goed contact met de cultuuraanjager van het Centrum van de Kunsten. De gesprekken die we met elkaar voeren zijn pittig maar duidelijk. Zo komen er goede ideeën op tafel, die wij als theatergroep tot uitvoering kunnen brengen.

 

Voor de Kerstvakantie hebben we een bijzondere avond georganiseerd. De combinatiefunctionarissen van de gemeente waren hierbij ook aanwezig en hebben vol overgave meegedaan met theater spelen. Fijn om ze zo te leren kennen. De regisseuse heeft een speciale meditatie gedaan omdat het die woensdag de kortste dag en de langste nacht was. Daarna hebben we nog gezellig thee gedronken met wat lekkers erbij.

 

Inmiddels hebben we onze draai gevonden in het onderwerp waar het toneelstuk over zal gaan. Ons thema is actueel. Het gaat over de zorg in het algemeen. Wij willen laten zien van de dagelijkse praktijk is hier in Spijkenisse. Er worden allerlei regels en wetten bedacht, maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk? Hoe ervaren mensen dat? Wist u trouwens dat het vroeger veel erger was? Als je vroeger afhankelijk was van de armenzorg, was je ook niet echt blij. Afijn, zo leer je wel een hoop nieuwe dingen.

 

Uiteraard mag dans en muziek niet ontbreken in de scènes. Het is de bedoeling dat we weer twee uitvoeren hebben in mei. Heel misschien mogen we zelfs optreden in theater DE STOEP! In de volgende column weten we daar meer over. Dan weten we ook welke data we gaan optreden.

 

Tot de volgende column!

 

Met vriendelijke groet, Margreet Hosmar.

 

Volg ons ook op Facebook: Theater Akkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         

                                         

Updated: 19 januari 2017 — 17:34
Spijkenisse Zuidwest © 2014 Panart - Een wordpress website laten maken Frontier Theme