Nissewaard Werkt werkt ook in Zuidwest

Nissewaard Werkt is het re-integratieproject van de gemeente om werkzoekenden (uitkeringsgerechtigden) te helpen weer aan betaald werk te komen. Werkzoekenden worden ondersteund in trainingen met solliciteren, brieven schrijven, solliciteren, presenteren etc. Naast de trainingen is een werktraject van maximaal 20 uur per week. Het gaat om maatschappelijk zinvolle werkzaamheden waar de werkzoekenden mee bezig zijn. Door deze werkzaamheden blijft de afstand op de arbeidsmarkt klein of makkelijker te overbruggen. Een werkgever neemt liever iemand aan die al werkt dan niet werkt.

 

Bij Nissewaard Werkt gaat het om veel verschillende werkzaamheden:

het bewaken van fietsen op de fietsenstalling(en), productiewerk op de Welplaat, Nieuwsbrieven bezorgen in Zuidwest, speeltuinen opknappen, schoolpleinen schoonmaken, vuil verwijderen, onkruid verwijderen, vuurwerk verwijderen, zout strooien en sneeuw verwijderen bij gladheid bij bushaltes, winkelcentra en bejaardenwoningen, diverse kleine bestratingswerkzaamheden (losliggende stenen, kuilen in fietspaden, wortelopdruk), groene aanslag verwijderen van bruggen en verkeersborden, hangplekken schoonmaken.

 

U leest het, Nissewaard Werkt doet veel goed werk, ook in uw wijk. De medewerkers van Nissewaard Werkt krijgen veel positieve reacties van bewoners uit de wijk.

Heeft u een melding over de buitenruimte?

 

Meldingen over de buitenruimte in Zuidwest kunt u doen via 14 0181 of de website van de gemeente: http://www.nissewaard.nl/.

 

nissewaard werkt 2

nissewaard werkt 1

Updated: 2 juni 2016 — 15:24
Spijkenisse Zuidwest © 2014 Panart - Een wordpress website laten maken Frontier Theme