Nieuwe wijkregisseur voor Zuidwest

Bij de gemeente Nissewaard is Ingrid Blokland per 1 oktober 2016 de opvolger van Harry Bos die vorig jaar september met pensioen ging. Zij is dus de nieuwe wijkregisseur voor Zuidwest. Ingrid werkt al geruime tijd bij de gemeente en kent als voormalig beleidsmedewerker Beheer Openbare Ruimte Spijkenisse goed.

 

Samen er voor gaan
“Ik zie deze nieuwe functie als een nieuwe uitdaging, veelal gebaseerd op netwerken, met onderwerpen op diverse terreinen. En ik hou van variatie, dus ik kan mij ei in deze functie wel kwijt”, verzekert ze. Haar werkervaring in de openbare ruimte en het beheer, waar veel in teamverband wordt gewerkt, geeft haar een goede basis om bij de medewerkers in haar team de juiste spirit te creëren. Belangrijk vindt zij daarbij persoonlijke ontwikkeling van mensen, samen gaan voor hetzelfde doel, raakvlakken zoeken met anderen en een visie op de leefomgeving ontwikkelen.

 

Zichtbaar
Volgens Ingrid heeft Zuidwest voldoende potentie. “Ik zie in Zuidwest vele mogelijkheden om verder te groeien tot een fijne en prettige wijk om te wonen. We zien dat de investeringen die we hebben gedaan en nog gaan doen, effect hebben. Dat vind ik ook zo aantrekkelijk aan deze wijk. De projecten die we samen met partners en inwoners uitvoeren, zijn zichtbaar in de woonomgeving. Maar inwoners hebben daar soms wel wat ondersteuning bij nodig.”

 

Positieve insteek
In Zuidwest hebben de partners die zich voor de wijk inzetten een gezamenlijke ambitie. Die is er zowel bij de gemeente als bij corporaties, zorginstellingen, verenigingen en organisaties met de gemeente samenwerkt. Ingrid is vastberaden: “We willen met elkaar van Zuidwest een fijne en gezellige wijk maken, waar het prettig wonen is. Met de projecten die we met elkaar uitvoeren dragen daaraan bij.” Volgens de wijkregisseur staat daarbij een positieve insteek voor de inwoners voorop. “Zij zijn tenslotte degenen voor wie we het allemaal doen.”

 

Sociale aspecten
Omdat zij veel ervaring heeft met beheer en de openbare ruimte, denkt Ingrid dat zij even zal moeten wennen aan de sociale aspecten in de wijk. “Dat is toch een beleidsterrein met andere termen en gebruiken.” Maar met hulp van collega’s is zij ervan overtuigd, dat zij snel ingewerkt zal zijn. De contacten met zorginstellingen en corporaties, die ook een belangrijke rol spelen in het sociaal domein, dragen daar beslist aan bij. Het principe van projectmatig werken geldt volgens haar net zo goed voor het sociale domein als voor ‘de harde sector’.

 

Betrokken
Hoewel het bureau van de wijkregisseur in het stadhuis van Nissewaard staat, is haar betrokkenheid met Zuidwest er niet minder om. “Zuidwest verdient het dat we er met elkaar, gemeente, corporaties, organisaties en inwoners, iets moois van maken. We zijn pas tevreden als de bewoners dat ook zijn en als wij merken dat de inwoners een fijne plek in Zuidwest hebben gevonden, waar zij prettig kunnen leven.”

Updated: 28 februari 2017 — 11:30
Spijkenisse Zuidwest © 2014 Panart - Een wordpress website laten maken Frontier Theme